Blog sitenizden nasıl para kazanırsınız ?

Bir blog sitesinden en kolay para kazanma yöntemi sitenize reklam ağlarını kullanarak reklem almaktır. Bir reklam ağı kullanmak, blog yazarı olarak pasif gelir elde etmenin harika bir yoludur. Ayrıca kurulumu çok kolaydır. Hemen hemen tek yapmanız gereken bir kod snippet’i almak ve sitenizin reklamların gösterilmesini istediğiniz bölümlerine yapıştırmaktır.

Bir Reklam Ağından Ne Kadar Kazanabilirsiniz?

Bu büyük ölçüde blogunuzun aldığı trafik miktarına bağlı olacaktır.

Ayda milyonlarca sayfa görüntülemesi olan kullanıcılar, ayda birkaç yüz veya birkaç bin sayfa görüntülemesine sahip olan kişilerin ayda 10 veya 20 dolardan fazla kazanamayacağı reklam ağlarıyla ayda binlerce hatta onbinlerce kazanabilirler. .

Elbette istisnalar vardır ve ayrıca bazı reklam ağlarının diğerlerinden daha iyi performans gösterdiğini belirtmek gerekir. Sadece bir çeşit deneme yapmanız ve blogunuz için neyin en iyi olduğunu görmeniz gerekir.

Reklam Ağları Size Nasıl Para Kazandırır?

Reklam ağlarıın çoğu, Tıklama Başına Ödeme veya Bin Başına Maliyet’dir. Tıklama Başına Ödeme veya PPC, okuyucularınızın reklamlarınızı her tıkladığında biraz para kazandığınız anlamına gelir. Bin Başına Maliyet veya BGBM, reklamın aldığı bin görüntüleme başına belirli bir miktar para alacağınız anlamına gelir.

Blog yazmaya yeniyseniz, para kazanmak için kendi reklamlarınızı tıklamaktan veya arkadaşlarınızdan ve ailenizden sizin için tıklamasını istemediğinizi bilmelisiniz.

Reklam ağlarının bunun ne zaman devam ettiğini bilmenin yolları vardır ve hesabınızı sizden alıp asla geri vermekten çekinmezler. Bu dersi zor yoldan öğrenmek zorunda olan insanlardan biri olmayın.

Blog Siteleri İçin En Yaygın Kullanılan Reklam Ağları

Google Adsense

Adsense açık arayla en tanınmış ağdır ve çoğu reklamlarının en iyi performansı gösterme eğiliminde olduğunu kabul eder. Tüm farklı boyut türleri, metin veya görüntülü reklamlar arasından seçim yapabilir ve kendi reklamlarınızı (renkler, yazı tipi vb.) Bir noktaya göre özelleştirebilirsiniz.

Doğrudan mevduat veya posta yoluyla çek yoluyla ayda bir kez ödeme yaparlar ve her ay ödeme almaya hak kazanmak için en az 200 TL kazanmanız gerekir.

Media.net

Media.net, Yahoo! ve Bing tarafından desteklenmektedir. Media.net, anahtar kelime bloklarının sitenizle iyi bir şekilde karışmasını sağlamak için çalışır. Genellikle aynı renk şemasını kullanırlar.

Bu reklamlar, Adsense reklamlarını temel olarak onlardan çok farklı göründükleri için tamamlayıcıdır. Media.net Paypal ile aylık olarak ödeme yapar, ancak Adsense gibi, ödeme alabilmek için bir ay içinde minimum 100 $ ‘ı karşılamanız gerekir.

AdThrive

Aile dostu reklamlar gösteren kendi reklam ağlarına sahipler ve ayrıca blogunuza yüklendikten sonra reklamlarında DFP (Yayıncılar İçin Çift Tıklama) oluşturdular. Bunlar görüntülü reklamlardır ve kaydolduktan sonra sitenizi analiz eder ve reklamlarının en iyi performansı göstereceklerini düşündüklerini size söylerler. Sonra içeri girip sizin için tüm ayarları yaparlar. AdThrive aylık olarak doğrudan para yatırarak ödeme yapar.

AdThrive’ın bir bekleme listesi olduğunu unutmayın, bu nedenle içeri girmek biraz zaman alabilir. Ayrıca, iki hizmet düzeyi vardır – AdThrive Edge ve AdThrive Premium.

Ayda en az 100.000 sayfa görüntülemeniz varsa AdThrive Edge düzeyine girmeye hak kazanacaksınız. AdThrive Premium’a hak kazanmak için ayda en az 750.000 sayfa görüntülemeye sahip olmanız gerekir. Her ikisi de iyidir, ancak AdThrive Premium ile blogunuzdaki reklam gelirinizi en üst düzeye çıkarmak için biraz daha kişiselleştirilmiş yardım alırsınız.

Mediavine

Mediavine, AdThrive’a benzer bir şekilde başka bir ağdır. Görüntülü ve video reklamların yanı sıra diğer bazı ürünleri de var.

AdThrive gibi bir takım kontrollerden geçip beklemek zorunda kalmadan Mediavine ile kaydolabilirsiniz.

Mediavine’a kaydolabilmek için ayda en az 25.000 oturum (Google Analytics’te kontrol edebilirsiniz) almanız gerekir.

BlogHer Ads

Bu, kadınlar için çok popüler bir site olan BlogHer tarafından yayınlanan bir reklam ağıdır ve reklamlarının çoğunlukla kadınlara yönelik sitelerde yayınlandığı sık sık görülmektedir.

2006’dan beri var olan daha eski bir reklam ağıdır. BlogHer markası belirgin bir şekilde görüntülenen reklamları bulunmaktadır.

BlogHer’in reklamlarını tüm yayınlarınızın ve sayfalarınızın en üstünde bulundurmanızı gerektirdiğini, ayrıca sitenizde ekranın üst kısmındaki reklamların yanı sıra başka reklamlara sahip olamayacağınızı unutmayın.

En az 25 $ kazandığınız sürece BlogHer aylık çek veya Paypal ile ödeme yapar. Katıldığınızda, bir yıllık bir sözleşme imzalamanız gerekir.

Sitehane Kişisel Blog sitesi ile çok kolay şekilde bir blog sitesi açabilir , hemen içerik oluşturmaya başlayabilir, para kazanabilirsiniz. Çok düşük maliyetlerle Sitehane Blog sitesine sahip olabilirsiniz.. İçerik yönetim sistemi (CMS), düzen, eklenti ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir