Google dostu web sitesi nasıl oluşturulur ?

Google Dostu Web Sitesi

Google günümüzde en çok kullanılan arama motorudur. Bu yüzden Google aramalarında web stenizin yer alması önem kazanmaktadır. Google aramalarında sitenizin öne çıkmasını ise , sitenizin ne kadar Google dostu olduğu ile doğrudan ilişkilidir.

Sitenizin Google dosu olması için en önemli konuları siizn için derledik.

Ziyaretçilere aradıkları bilgileri verin

En önemli konulardan biri sayfalarınızda, özellikle de ana sayfanızda yüksek kaliteli içerik sağlamanızdır. Sayfalarınız yararlı bilgiler içeriyorsa, içerikleri birçok ziyaretçiyi çekecek ve web yöneticilerini sitenize bağlantı vermeye ikna edecektir. Yararlı, bilgi açısından zengin bir site oluştururken, konunuzu net ve doğru bir şekilde açıklayan sayfalar yazın. Kullanıcıların sayfalarınızı bulmak için yazacakları kelimeleri düşünün ve bu kelimeleri sitenize ekleyin.

Alan adı seçimine dikkat edin

Alan adınız , sitenizin içeriği ile benzer olması Google tarafından daha çok sevilen bir durumdur. Örneğin köpek tasması satan bir web siteniz varsa kopektasmasisatis.com şeklinde bir alan adı , tasma.com alan adından daha çok değerlidir.

Diğer sitelerden sitenize gelen bağlantıların doğal olduğundan emin olun

Bağlantılar, tarayıcılarımızın sitenizi bulmasına yardımcı olur ve sitenize arama sonuçlarımızda daha fazla görünürlük sağlar. Google, bir arama için sonuçları getirirken, her bir arama için önemli ve alakalı sayfaları görüntülemek için gelişmiş metin eşleştirme tekniklerini kullanır. Google, A sayfasından B sayfasına olan bağlantıyı B sayfasının A sayfasına verilmiş oy olarak yorumlar. Kendileri “önemli” olan sayfalara göre oylar daha ağırdır ve diğer sayfaları “önemli hale getirmeye yardımcı olur”.

Google algoritmaları doğal bağlantıları doğal olmayan bağlantılardan ayırt edebilmektedir. Bu yüzden doğal bağlantılar kullanmaya özen gösterin. Diğer siteler içeriğinizi değerli bulduğunda ve ziyaretçileri için yararlı olacağını düşündüğünde, web’in dinamik doğasının bir parçası olarak sitenize doğal bağlantılar gelişir.

Sitenizi kolay erişilebilir hale getirin

Sitenizi mantıklı bir bağlantı yapısı ile oluşturun. Her sayfaya en az bir statik metin bağlantısından erişilebilmelidir.

Sitenizi incelemek için Lynx gibi bir metin tarayıcı kullanın. Birçok arama motoru bot’ları sitenizi Lynx’in gördüğü gibi görür. JavaScript, çerezler, oturum kimlikleri, DHTML veya Macromedia Flash gibi özellikler sitenizin tamamını bir metin tarayıcıda görmenizi engelliyorsa, bot’lar taramayla ilgili sorun yaşayabilir.

Kaçınılması gerekenler

Sayfanızı anahtar kelime listeleriyle doldurmayın, sayfaları “gizlemeye” çalışmayın veya “yalnızca tarayıcı” sayfalarını yerleştirmeyin. Sitenizde, ziyaretçileri görmeyi istemediğiniz sayfalar, bağlantılar veya metinler varsa Google bu bağlantıları ve sayfaları aldatıcı kabul eder ve sitenizi yok sayabilir.

Bir arama motoru optimizasyonu hizmeti satın almak durumunda değilsiniz. Bazı şirketler, Google’ın arama sonuçlarında siteniz için yüksek sıralamayı “garanti ettiğini” iddia etsede bunu sağlayamayabilirler. Meşru danışmanlık firmaları sitenizin akışını ve içeriğini iyileştirebilirken, diğerleri arama motorlarını kandırmak için aldatıcı taktikler kullanırlar. Bu da sitenizin Google tarafından hiç bir zaman indekslenmemesine yol açar.

Önemli adları, içeriği veya bağlantıları görüntülemek için resimleri kullanmayın. Arama motoru bot’ları resimlerde bulunan metni tanımıyor. Sayfanızdaki ana içerik ve anahtar kelimeler normal HTML’de biçimlendirilemiyorsa resimlerdeki ALT özelliklerini kullanın.

Farklı URL’ler altında bir sayfanın birden fazla kopyasını oluşturmayın. Birçok site, ilgili grafik açısından zengin sayfalarla aynı içeriği içeren sayfaların salt metin veya yazıcı dostu sürümlerini sunar.

Google dostu siteye sahip olmanın en kolay yolu Sitehane ürünlerini kullanmaktır. Sitehane ürünleri , tamamen Google arama motoru dostu olacak şekilde tasarlanmış ve programlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir