Neden Bir Web Sitesine İhtiyacınız Var?

İşletmeniz küçük de olsa veya çevrimiçi satılabilecek ürün veya hizmetleriniz olmasa bile bir web siteniz olmalı mı? Web siterinin ilk çıkmaya başladığı 1998’den bugüne cevap aynı: Evet, bir işiniz varsa, bir web siteniz olmalı. Şüphesiz.

Ayrıca, ürününüzü çevrimiçi satılamayacak olduğunu düşünmeyin. Günümüzde internet üzerinden satılamayan çok az şey var. 20 milyondan fazla müşteri artık çevrimiçi, kitaplardan bilgisayarlara, arabalara, emlaktan jet uçaklarına, doğal gaza kadar her şeyi satın alıyor. Hayal edebiliyorsanız, birisi çevrimiçi olarak nasıl satacağınızı anlayacak.

Bir noktayı açıklığa kavuşturalım: Tüm çabalarınızı internet üzerinden satmaya çalışmanız gerekmiyor. Burada belirtilmesi gereken nokta, müşterilerin, potansiyel çalışanların, iş ortaklarının ve hatta yatırımcıların bile işletmeniz ve sahip olduğunuz ürün veya hizmetler hakkında hızlı ve kolay bir şekilde daha fazla bilgi edinebilmeleri için en azından web’de bulunmanız gerektiğidir.

Web sitesinizi düşük bütçe ile de , çok büyük bütçelerle de yaptırmanız mümkün. Sitehane ürünleri ile çok düşük bütçe ile web sitenizi kısa sürede hazır hale getirebilirsiniz.

Bununla birlikte, sadece bir web siteniz olması yeterli değildir. Ciddiye alınmak istiyorsanız profesyonel görünümlü bir siteniz olmalıdır. Birçok tüketici, bir tuğla ve harç mağazasında satın almadan önce çevrimiçi olarak bilgi aradığından, siteniz potansiyel bir alıcı üzerinde iyi bir izlenim uyandırmalıdır. Siteniz kötü bir tasarıma sahipse ve işlvsel değilse , iyi bir ilk izlenim verme şansınız kaybolacaktır.

İnternet ile ilgili en güzel şeylerden biri, büyük firmalarla rekabet etmek söz konusu olduğunda oyun alanını dengelemesidir. Belirtildiği gibi, iyi bir ilk izlenim bırakmak için bir şansınız var. İyi tasarlanmış bir siteyle, küçük operasyonunuz çok daha büyük bir şirketin imajını ve profesyonelliğini yansıtabilir. Tersi de doğrudur. Tamamen profesyonellik ve güvenilirlikten yoksun olacak kadar kötü tasarlanmış ve gezinmesi zor birçok büyük şirket web sitesi bulunmaktadır. Bu durum sizin için iyi, onlar için çok kötüdür.

İşletminizin küçük olduğunu düşünseniz bile, bir web sitesinden yararlanma söz konusu olduğunda, boyut önemli değil. Tek kişilik bir şirket mi yoksa 10.000 çalışanlı bir şirket devi mi olduğu önemli değil; bir web siteniz yoksa, bunu yapan diğer şirketlere iş kaybedersiniz.

Hiçbir web sitenizin olmaması, işletmenizi kötü gösteren bir web sitesine sahip olmaktan daha iyidir. Siteniz, işletmeniz hakkında çok sayıda şey konuşur : “Hey, bak, işimizi o kadar ciddiye alıyoruz ki, müşterilerimiz için bu harika siteyi oluşturduk!” ya da “Hey, bak, 10 yaşındaki yeğenimin sitemi tasarlamasına izin verdim. İyi şanslar bir şey bulabilirsen!”

Web siteniz işinizin önemli bir parçasıdır. Bu şekilde davrandığınızdan emin olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir