Web Hosting Nedir ?

Web hosting (barındırma) , kuruluşların ve bireylerin internete bir web sitesi veya web sayfası göndermesine izin veren bir hizmettir. Bir web barındırma veya web barındırma hizmeti sağlayıcısı, web sitesinin veya web sayfasının internette görüntülenmesi için gereken alt yapıları , teknolojileri ve hizmetleri sağlayan bir işletmedir. Web siteleri, sunucu adı verilen özel bilgisayarlarda barındırılır veya saklanır. İnternet kullanıcıları web sitenizi görüntülemek istediklerinde tek yapmaları gereken web sitenizin adresini veya etki alanını tarayıcılarına yazmaktır. Bilgisayarları daha sonra sunucunuza bağlanacak ve web sayfalarınız tarayıcı aracılığıyla onlara gösterilmesini sağlayacaktır.

Çoğu barındırma şirketi, web sitenizi barındırmak için alan adınızın sahibi olmanızı gerektirir. Bir alan adınız yoksa, barındırma şirketleri alan adı satın almanıza yardımcı olur.

Sitehane web sitelerini satın aldığınızda aynı zamanda hosting hizmetini de satın almış olursunuz. Ayrı bir barındırma hizmetine ihtiyacınız yoktur.

Hosting çeşitleri :

Paylaşılan(Shared) Hosting :
Paylaşılan bir barındırma ortamında, sizin ve diğer web sitesi sahipleri bir sunucuyu paylaşır. Bu, fiziksel sunucuyu ve sunucu içindeki yazılım uygulamalarını paylaşmayı içerir. Paylaşılan barındırma hizmetleri ekonomiktir çünkü sunucuyu işletme maliyeti siz ve bu diğer sahipler arasında paylaştırılır. Bu barındırmanın dez avantajı , sunucunun band genişliğininz diğer sahipleriyle paylaşıldığından , sizin web sitenizin hızı daha yavaş olmasıdır.

Özel(Dedicated) Hosting :
Özel bir barındırma ortamında, tüm web sunucusuna kendiniz sahipsiniz. Bu, diğer web sitesi sahipleriyle paylaşmadan, sunucunun tüm kaynaklarına sahip olduğunuzdan daha hızlı performans sağlar. Ancak bu, sunucu işleminin maliyetinden tamamen sorumlu olacağınız anlamına da gelir. Bu, çok fazla sistem kaynağı gerektiren veya daha yüksek bir güvenlik düzeyine ihtiyaç duyan web siteleri için iyi bir seçimdir.

Collocated Hosting :
Bu tür barındırma, kendi sunucunuzun bir web barındırıcısının (Örnek : Türk Telekom) veri merkezinde barındırılmasıdır. Sunucunun yönetimini ve bakımını kendiniz yapmalısınız . Bu barındırma hizmetinin bir avantajı, web sunucusu üzerinde tam denetime sahip olmanızdır. İhtiyacınız olan komut dosyalarını veya uygulamaları yükleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir