Blog ve vlog sitesi nedir ?

Blog nedir ?

Blog, içeriğin ters kronolojik sırada sunulduğu bir web sitesi türüdür (önce daha yeni içerik görünür). Blog içeriğine genellikle girişler veya “blog gönderileri” denir.

Bloglar, genellikle konuşma tarzında bilgi sunmak için bir kişi veya küçük bir grup tarafından çalıştırılır. Ancak, şimdi çok fazla bilgi ve düşünce liderliği tarzı içerik üreten tonlarca kurumsal blog var.

Tipik blog yayınlarında, kullanıcıların makaleye yanıt verebilecekleri bir yorumlar bölümü de bulunur.

Bloglar 90’lı yılların ortalarında çevrimiçi günlüklerden ve dergilerden gelişti. O zaman, internet kullanıcıları zaten kişisel yaşamları, düşünceleri ve sosyal yorumları hakkında düzenli güncellemeler yayınladıkları kişisel web sayfaları çalıştırıyordu.

Web günlüğü terimi ilk olarak 90’ların sonlarında, daha sonra ‘weblog’, sonra ‘blog’ ve son olarak da ‘blog’ haline geldi.

Bu tür web sayfalarının sayısının artması nedeniyle, kullanıcıların çevrimiçi dergiler ve bloglar oluşturmasını kolaylaştıran çeşitli araçlar görünmeye başladı. Bu araçlar bloglamanın popülerleşmesine yardımcı oldu ve teknolojiyi teknik olmayan kullanıcılar için erişilebilir hale getirdi.

1999’da, daha sonra Google tarafından Şubat 2003’te satın alınan popüler blog sitesi Blogger.com açıldı.

Aynı yıl, WordPress ilk sürümünü bir blog platformu olarak Mayıs 2003’te yayınladı.

Bugün, WordPress, internetteki tüm web sitelerinin% 30’undan fazlasını destekleyen dünyanın en popüler bloglama platformudur.

Sitehane kişisel web sitesi ile çok kolay bir şekilde vlog yada blog sitesi oluşturabilirsiniz.

Vlog nedir ?

Vlog diğer adıyla video blog , blog sitesinden farklı olarak videolar ile içerik oluşturulan bir web sitesidir.

Vlog, bir kişinin hayatını belgeleyen bir videodur. ‘Video’ ve ‘blog’ kelimelerinin bir bölümüdür. Adından da anlaşılacağı gibi, bir vlog, genellikle internette yayınlanmak üzere bir kişinin düşüncelerini, fikirlerini ve ilgi alanlarını kaydeden bir video blogudur.

Blog ve Vlog Arasındaki Fark Nedir ?

Bir blog ve bir vlog arasındaki fark, bir blogun yazılı bir iletişim parçası olması, bir vlogun video formatında oluşturulmasıdır. Her ikisi de bir kitleyle kişisel bir bağlantı kurmaya çalışan bir kişi tarafından bir kitle için oluşturulabilir. Ve çoğu zaman ikisi de bir kişinin düşüncelerine, fikirlerine veya deneyimlerine ilişkin görüşleri paylaşır.

İkisi arasındaki temel fark formatlarıdır. Blog terimi weblog kelimesinin bir kısaltması olduğundan, blog’u bir web blog’u olarak ve vlog’u video blogu olarak daha kolay tanımlayarak farkı daha iyi anlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir