Corona virüsü internete de bulaştı

Kaspersky Lab. güvenlik şirketinin açıkladığı verilere göre siber saldırganlar, tehlike saçan corona virüsünün internetteki popülaritesini kullanarak kötü amaçlı girişimlerini arttırıyor. Saldırganlar, internette coronavirüsünden korunma yollarını arayan kullanıcıları zararlı yazılımlarla hedef alırken kötü amaçlı yazılımları, pdf, mp4, docx gibi güvenilir görünen dosya formatlarının içerisine saklıyorlar.

Uzmanlar, ayrıca kullanıcıları corona virüsünden ve hava yoluyla bulaşan diğer enfeksiyonlardan da koruyan bir oksijen maskesi öneren spam e-postalar gönderildiğini de tespit etti. Spam e-postalarında oksijen maskesinin detayları ve hava yoluyla bulaşan virüslere ve özellikle corona virüsüne karşı yüzde 99 oranında koruma sağladığı belirtiliyor. Kullanıcılar linke tıkladığında, oksijen maskelerinin yer aldığı bir sayfaya yönlendiriliyor ve satın almayı tamamlamaları için kredi kartı bilgilerinin girilmesi isteniyor.  Sonrasında kredi kartı bilgileri , sayfayı yapanların eline geçiyor.

Kaspersky Lab. tarafından belirlenen, “coronavirus” ile ilgili zararlı tehditlerin isimleri aşağıdaki gibidir :

  • Worm.VBS.Dinihou.r
  • Worm.Python.Agent.c
  • UDS:DangerousObject.Multi.Generic
  • Trojan.WinLNK.Agent.gg
  • Trojan.WinLNK.Agent.ew
  • HEUR:Trojan.WinLNK.Agent.gen
  • HEUR:Trojan.PDF.Badur.b 

Uzmanlar , kaynağı bilinmeyen e-postaların açılmaması ve işletim sistelmerinin güncel ve güvenlik yamalarının uygulanmış olması konusunda uyarmaktadır.

Kaspersky Lab. 1997 yılında Eugene Kaspersky tarafından kurulan Rusya Merkezli bir güvenlik şirketi, bilgisayar ve internet güvenliği üzerine çözümler sunmaktadır. Antivirüs, anti-spyware, anti-spam ve anti-intrusion ürünlerini pazarlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir