Dijital pazarlama hacmi 2,5 milyar TL

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) satışlarını veya marka bilinirliğini artırmak için dijital pazarlamaya yöneliyor. AdExBenchmark’ın yayınladığı rapora göre, Avrupa’da dijital reklam hacmi 55 milyar Euro. Türkiye’de bu hacim 2,5 milyar TL.

İnternet, günümüzde finansal büyüme elde etmek için kullanılabilecek en güçlü araçlardan biri. Bu nedenle dijital pazarlamaya yatırım yapmak ölçek bağımsız tüm işletmeler için kaçınılmaz hale geldi. İşletmelerin, rekabette avantajlı hale gelebilmeleri için dijitaldeki fırsatları değerlendirmeleri kritik öneme sahip.

Facebook’un Future of Business raporuna göre, Türkiye’deki KOBİ’lerin %72’si potansiyel müşterilerine ulaşmak için reklam veriyor. %71’i ise yeni ürün veya hizmetlerini tanıtmak için online dijital platformları kullanıyor. Online araçları müşteriler ve tedarikçilerle iletişim kurma amacıyla kullananların oranı %63. İnterneti ürün veya hizmet satışı için kullanan KOBİ’lerin oranı %56 iken, bilgi edinmek amacıyla kullananlarınki ise %58.

KOBİ’lerin dijital dünyadan öncelikli beklentisinin tanıtım olduğunu gösteren Future of Business raporuna göre reklamcılık, Türkiye’deki KOBİ’lerin erişmek istedikleri alanlar içinde %46 ile ilk sırada yer alıyor. Buna rağmen Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)’ın 12 ilde 400 KOBİ’nin katıldığı bulut bilişim araştırması sonuçları, Türkiye’de %49’unun henüz web sitesi, sosyal medya hesabı ve mobil web sayfasının bulunmadığına işaret ediyor.

Eğer henüz işletmenizin bir web sitesi yoksa , Sitehane ürünleri ile kolayca ve hızlıca bir web sitesi kurabilirsiniz. Üstelik tüm hizmletler dahil sadece 149TL .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir