Web Sitesi İşlevselliği

Web siteniz, şirketinizin ve sizin çevrimiçi olarak doğrudan temsilidir. Bu bakış açısıyla, profesyonel, hassas ve bilgili bir izlenim uyandırmak istiyorsanız, web sitesi oluşturma ve bakım, bilginin ana aracı haline gelir. Gerçek şu ki, online iş başarısı , web sitesi tasarımına dayanmaktadır. Online bir varlık sahip olmanın önemi çok iyi bilinir, ancak iyi bir web sitesi tasarımı sahip olmanın önemi hala oldukça kavranmış değildir.

Kullanımı kolay bir web sitesi çok önemlidir, çünkü ziyaretçi bir sayfadan diğerine gitmekte zorlanırsa, hayal kırıklığına uğrayacak ve web sitesinden ayrılacaktır. Hayal kırıklığına uğramış ziyaretçileri siteyi ziyaret etmek için geri çekmek son derece zordur.

Web sitesinin ziyaretçisi, gezinmeyi kolaylaştırmak için her zaman hangi site sayfasında olduğunu ve bu sitelere nasıl ulaştıklarını açıkça görmelidir.

Web sitesi tasarımındaki en yaygın hatalardan biri uygun bir alan adı seçmektir. Alan adınızın hatırlanması ve hecelenmesi kolay olmalıdır.

Web sitesi birden çok tarayıcıda çalışmalıdır. Herkesin kullandığı tek internet tarayıcısının olduğu günler geride kaldı. Bugün, insanların kullanmayı tercih ettiği çeşitli internet tarayıcıları var. Bu nedenle, Internet Explorer, Firefox, Safari veya Google Chrome kullanıyor olun, web sitenizin herhangi bir tarayıcıya yüklenebilmesi zorunludur.

İçerik sık sık güncellenmelidir. Bir web sitesini başarılı olmaya yönlendiren gerçek faktör içeriktir. İçerik sık güncellenmezse, web sitesini ziyaret edenlerin siteyi sık sık ziyaret etmeleri için bir neden bulamazlar. HTML bilmiyorsa ve her zaman mevcut olmayabilecek bir web yöneticisine güvenmek zorundaysa, içeriği düzenli olarak güncellemek zorlaşır.

Düzen tutarlılığı önemlidir. Bir tema ve tekdüzelik sağlamak için , tüm web sitesi sayfalarınızın belirli bir düzeni izlemesi önemlidir. Web sitesi sayfalarınızın düzeni birbiriyle tutarlı değilse, web siteniz düzensiz ve dağınık görünecek, böylece şirketinizi yada kendinizi çevrimiçi olarak doğru bir şekilde yansıtmayacaktır.

Birçok kişinin yaptığı bir diğer yaygın hata, bir sayfaya olabildiğince fazla içerik yerleştirmektir. Çoğu zaman, birçok kişi ziyaretçinin aşırı bilgi yüklemesi için o kadar çok bilgi yerleştirir.

Düzen tutarlılığı, web sitesi tasarımcısının içeriğin web sitesinde nasıl düzenleneceğini düzenlemesine izin verdiği için önemlidir. Belirli bir düzen şablonu seçerek belirli widget’ları yerleştirebilirsiniz.

Açılır menü özellikleri ile, web sitesi ziyaretçinizi çok fazla bilgi ile aşırı güçlendirme konusunda endişelenmenize gerek kalmayacaktır, çünkü onları ihtiyaç duydukları bilgilere yönlendirebilirsiniz.

Web sitesinin açılması hızlı olmalıdır. Bugünün hızlı tempolu dünyasında sabır yavaş yavaş geçmişte kaldı. Web sitesi ziyaretçileri, web sitesinin hızlı yüklenmesini ve hemen fotoğraflara, makalelere bakabilmek ve video izleyebilmek istemektedir. Bir web sitesinde çok fazla büyük resim varsa, yüklenmesi daha uzun sürer. Bu, sitenizi terk eden sinirli ziyaretçilere yol açar.

Sitehane ürünlerinde , ziyaretçilerinizi rahatsız edecek hiç bir unsur bulunmamaktadır. İşlevsel, tasarım dili anlaşılır ve hızlı açılan siteler sunulmaktadır. Ayrıca kullanıcı dostu arayüzü ile ziyaretçilerinizin sorunsuz bir şekilde firmanızı sitenizden tanımasına olanak sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir